Bereid je huis nu al voor op een zonnige zomer

Bb Ramen En Deuren Zonnewering (3)

Binnen enkele weken laten we het winterse weer helemaal achter ons. De lente staat voor de deur en ze brengt de eerste zonnestralen met zich mee. Het signaal om je huis voor te bereiden op een zwoele zomer met rolluiken of zonwering van onze leverancier Wilms. Maar wanneer kies je voor rolluiken en wanneer voor screens? We leggen het graag even voor je uit.

Rolluiken en screens zijn op veel manieren vergelijkbaar met elkaar. Maar toch kennen ze beiden verschillende eigenschappen. Een rolluik zorgt bijvoorbeeld voor complete afsluiting van de buitenwereld en geeft dus wat meer privacy én veiligheid. Bij een screen blijft het zicht naar buiten behouden en primeert het esthetische. Ze zorgen er in ieder geval beiden voor dat de warmte buiten blijft tijdens zwoele zomermaanden.

Een screen kan je trouwens enkel elektrisch bedienen waar je bij een rolluik ook kan kiezen voor bediening met lint. Dit maakt dat een rolluik in de meeste gevallen voordeliger is in prijs. Het is ook mogelijk om je screens of rolluiken te voorzien van een zonnecel waardoor je tijdens de plaatsing geen last hebt van zware boorwerken en stof.

Zonneschermen

Tijdens de warme zomermaanden genieten we graag wat langer van de zon. Een zonnescherm of knikarmscherm is een elegante oplossing om schadelijke UV-stralen te weren op uw terras. Een groot voordeel van een zonnescherm is dat het om een oprolbaar systeem gaat. Je kiest er zelf voor wanneer je de overkapping wenst te gebruiken en wanneer ze dus zichtbaar is. Op alle andere momenten zit het knikarmscherm verstopt in een mooi afgewerkte kast die tegen de buitengevel wordt bevestigd. Je hebt zo geen steunpalen nodig die permanent zichtbaar zijn.

Nog geen keuze kunnen maken? Onze adviseurs maken graag tijd om je bij te staan in je keuzeproces.

Vond je dit artikel interessant? Je kan het zelf gemakkelijk delen.

Vraag een gratis offerte aan

Ga naar het offerteformulier

Bezoek onze showroom

Boek nu je afspraak