Heb je een vraag over je ramen of deuren?

Voor elke vraag is een antwoord. Wil je iets bijbestellen? Moet er een raam afgeregeld worden? Heb je vraag over het algemeen onderhoud van jouw ramen en deuren? 

Onze installateurs zijn opgeleid om je nieuwe ramen en deuren zo zorgvuldig mogelijk te plaatsen. Toch laat oude ramen uitbreken altijd sporen na. Gelukkig biedt je Profel Expert ook daarvoor de nodige oplossingen. Bespreek ze vooraf.

Nieuwe ramen plaatsen, betekent dat de oude eerst weg moeten. Onze plaatsers zijn opgeleid om die breekwerken met de grootst mogelijke zorg uit te voeren. Toch blijven er onherroepelijk sporen achter op je muren. Kies daarom een van deze afwerkingsopties:

Laat het pleisterwerk rond je ramen en deuren bijwerken door een stukadoor voor je laat schilderen of behangen.

Ga voor afkastingsprofielen. Die zijn beschikbaar in de kleur van je ramen en deuren. En garanderen een feilloze overgang tussen raam en muur. Zo is extra pleister- en vaak ook behangwerk overbodig.

Zin om ook je vensterbanken en -tabletten te vervangen? Bespreek die optie gerust met je Profel Expert. Maar ook je bestaande exemplaren behouden, is perfect mogelijk.

Sommige Experts gaan heel ver in het mee verwezenlijken van je volledige renovatieplannen. Je kan bijvoorbeeld ook beroep op hen doen voor klein metselwerk, elektriciteitswerken, de binnen- en buitenafwerking, … Informeer zeker naar de mogelijkheden.

Uiteraard plaatsen we jouw ramen zo snel mogelijk. Voor een standaardwoning hebben we ongeveer drie dagen nodig. Je Profel Expert geeft je een preciezere inschatting op basis van de specifieke omstandigheden in je woning.

Zeker wel. Verwijderen we een oud raam? Dan plaatsen we meteen ook het nieuwe. Zo blijft je woning mooi afgesloten, ook als de werken meerdere dagen duren. Hou in de winter wel rekening met lagere binnentemperaturen tijdens de werken.

Overleg eerst even met uw Profel Expert. Want gewoonlijk volstaat het als er iemand onze mensen ’s morgens binnenlaat. En u telefonisch bereikbaar blijft voor vragen.

Moeilijke vraag. Want de levertermijn van onze producten is sterk afhankelijk van specifieke omstandigheden en vereisten. Zo kan de termijn verschuiven tijdens drukke periodes en het bouwverlof. Gemiddeld leveren we ramen in hout en pvc in zes weken. Voor aluminium rekent u acht weken. Je Profel Expert houdt je op de hoogte.

Gaf de Profel Expert je bestelling door aan onze productie? Dan krijgt hij meteen de levertermijn. En neemt hij snel contact met je op voor de plaatsingsdatum. Die bepalen jullie samen in functie van jullie beschikbaarheid.

We zouden niets liever willen dan werken zonder stof te maken, maar dat is helaas onmogelijk. Maar wees er zeker van dat we uiterst zorgvuldig werken, onnodig breekwerk vermijden en al ons afval netjes opruimen. Bovendien respecteren we je privacy maximaal.

Ons motto luidt: ‘het moet kloppen voor we stoppen’. Loopt er wat fout? Dan zorgen we snel voor een oplossing. Toch is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Met deze tips bereid jij je efficiënt voor op een vlotte plaatsing.

Maak werk van een goede voorbereiding en herleid zo het risico op problemen tijdens de plaatsing tot een minimum. Verwijder breekbare zaken tijdelijk uit de werkzone en dek zoveel mogelijk dingen af. Graag nog meer tips? Je Profel Expert geeft je graag advies.

Onze mensen lopen je woning geregeld in en uit. Zorg voor een rustige kamer voor je huisdier waar geen kozijnen en deuren vervangen worden. Eventueel breng je je huisdier naar familie of vrienden. Meer info nodig? Neem dan gerust contact op met je Profel Expert.

Je Profel Expert gaat op zoek naar de beste match op basis van jouw wensen. Hij denkt met je mee en doet interessante suggesties. Houten deur combineren met alu of pvc? Uw Profel Expert weet raad.

Voor nieuwe dorpels heeft je Profel Expert een dorpelplan. Vraag het hem tijdig. Zo ben je zeker van de correcte positie van al je dorpels. Sommige verdelers voeren zelfs die werken uit. Vraag naar de mogelijkheden.

Blijven de bestaande raamopeningen ongewijzigd? Dan mag je je Profel Expert meteen definitief laten opmeten. Bij nieuwbouw wacht je tot de arduinen dorpels zijn geplaatst.

Sommige Profel Experts vervangen ook dorpels en vensterbanken. Bespreek tijdig met je Profel Expert of je bestaande exemplaren al dan niet behouden blijven. Worden ze toch vervangen? Dan gebeurt dat meestal meteen nadat we je oude ramen hebben uitgebroken en voor we de nieuwe plaatsen. Met sneldroogmortel is die klus snel geklaard.

Bij Profel hanteren we geen standaardafmetingen. Al onze producten worden op maat gemaakt in onze ateliers.

Elektrische rolluiken en screens verhogen je wooncomfort, maar vereisen wel de nodige aansluitingen. Je Profel Expert geeft je alle technische info die je dan vlot doorgeeft aan je elektricien.

Regel de nodige elektriciteitsvoorzieningen vóór de plaatsing van je nieuwe ramen en deuren. Je Profel verdeler informeert je graag over alle praktische vereisten, zoals bedradingstype, kabellocaties en schakelaars.

Typerende en antieke elementen zoals loodglas of siergrillen zijn onlosmakelijk verbonden met je woning en kunnen we verwerken in je nieuwe ramen en deuren. Vraag je Profel verdeler naar de mogelijkheden.

Beschikt je woning over oud loodglas? Dan is het mogelijk om het te integreren in dubbel glas. Voor restauraties werkt uw Profel Expert samen met een gespecialiseerde externe partner.

Ook klassieke siergrillen komen in aanmerking voor restauratie. Je Profel Expert regelt de restauratie al of niet via een externe partner. Waarna hij ze op de vertrouwde locatie plaatst.

Meer weten over restauratie van authentieke elementen? Vraag het aan uw Profel Expert.

Voor plaatsing van je nieuwe ramen op hoogte werken we met een stelling of hijskraan. Zorg in dat geval voor de nodige ruimte en eventueel de vereiste toelatingen van je gemeente. Meer weten? Vraag ernaar bij je Profel Expert.

Je Profel Expert laat je tijdig weten of hij een stelling of hijskraan nodig heeft. Zorg voor de nodige ruimte, want onze vrachtwagens nemen best wel wat plaats in.

In sommige steden en gemeenten heb je een vergunning nodig om openbare ruimte in te nemen. Ook voor werkzaamheden met een hoogtewerker vanop de straatkant is er vaak toelating nodig. Spreek met je Profel Expert af wie de aanvragen regelt.

Die vraag valt niet in een-twee-drie te beantwoorden. Want de kostprijs van je nieuwe ramen is afhankelijk van meerdere elementen. Heb je toch graag een goede indicatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij je Profel Expert.

Onder meer deze elementen bepalen de kostprijs van je ramen: materiaal, afwerking, grootte, profieltype, beglazing en beslag.

Benieuwd hoe je zo economisch mogelijk nieuwe ramen kiest? Ontdek er alles over.

Ja, als de grotere openingen de stabiliteit van je woning niet in gevaar brengen. Natuurlijk is het ene gebouw het andere niet. Raadpleeg daarom bij twijfel altijd eerst je architect of aannemer.

Vervang je bestaande ramen of deuren zonder de openingen te wijzigen? Dan heb je geen omgevingsvergunning nodig. Meer weten? De stedenbouwkundige dienst van je stad of gemeente vertelt je er alles over.

Bij ongewijzigde raam- en deuropeningen beschouwt de overheid de plaatsing van je nieuwe ramen en deuren als onderhouds- of instandhoudingswerken. Daarom heb je geen omgevingsvergunning nodig.

Plan je toch grotere raam- en deuropeningen? Ook dan is een omgevingsvergunning niet altijd nodig. Check je plannen met de stedenbouwkundige dienst van je gemeente. Zo sta je nooit voor verrassingen.

De overheid geeft je een duwtje in de rug met een uitgebreid premiestelsel. Op welke premies je recht hebt, hangt vaak af van je inkomen, woonplaats en de leeftijd van je woning. Meer weten? Ontdek er alles over

Zomer of winter: ramen vervangen kan altijd. Alleen bij extreme weersomstandigheden op het moment van de plaatsing bekijkt je Profel Expert samen met jou de mogelijkheden.

Meestal vervangen we beglazing en ramen in één beweging. Want oude ramen van dubbele beglazing voorzien, is vaak technisch onmogelijk. Alleen bij Profel-ramen slagen we er meestal wel in om de beglazing te vervangen.

Alleen beglazing vervangen is vaak onmogelijk. Glaslatten zijn vaak niet langer beschikbaar en de oude raamprofielen voldoen meestal niet meer aan de huidige thermische vereisten.

Beschik je over Profel-ramen? Dan slagen we er vaak wel in om beschadigd glas te vervangen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Neem contact op met de Profel Expert in je buurt.

Bij Profel bent u altijd gerust. Want wij garanderen een goede nazorg. Is je Profel Verdeler niet meer actief? Dan verwijzen we je vlot naar de dichtstbijzijnde dealer. Of lossen we je probleem zelf op. Lees er alles over.

Je huis is heilig voor ons. Daarom struikel je na de werken nooit over een afvalberg. We verwijderen je oude ramen met de grootste zorg en garanderen een correcte recyclage. Hou wel rekening met een meerprijs voor het uitbreken en afvoeren van je oude ramen.