Buiten zijn wordt buiten leven!

Overkapping Aluminium Vs Hout

Tijd buiten doorbrengen doe je het liefst het hele jaar door, weer of geen weer. De tuin staat steeds vaker in directe verbinding met het huis en samen vormen beide ruimtes één geheel. Buiten zijn wordt buiten leven! Een heerlijke plek in de tuin waar jij in het weekend tot rust kunt komen met een goed boek of misschien zelfs wel dé beschutte plek voor jouw zwembad of jacuzzi, dat klinkt fantastisch toch?

NATUURLIJK LICHT

De tuin en het terras krijgen steeds meer aandacht. Logisch, aangezien we onze tijd graag buiten doorbrengen. Door buiten te zijn komen we meer in aanraking met natuurlijk licht waardoor wij het gelukshormoon endorfine aanmaken. Daarnaast is natuurlijk licht ook goed voor onze huid en ons immuunsysteem. Kortom: een waardevolle bijdrage aan een gezonde
levensstijl!

SCHADUW DOSEREN

Een lamellendak geeft je het gevoel van buiten met het comfort van binnen. Je bepaalt namelijk zelf de hoeveelheid schaduw en zonlicht dat je toelaat door de lamellen te kantelen of open te schuiven. Bij een terras gericht op het zuiden plaats je de lamellen bij voorkeur parallel aan de gevel van je woning. Op deze manier is de hoeveelheid zonlicht die binnenvalt het beste te controleren. Een terras op het noorden? Dan is het slim om de lamellen loodrecht op de muur te plaatsen. De lichtinval kan dan vanuit het oosten of westen het beste gereguleerd worden. Met de lamellen volledig gesloten creëer je een spatwaterdichte overkapping.

MONTAGETYPEN

  • VRIJSTAANDE PLAATSING

Bij een vrijstaande plaatsing wordt het lamellendak afhankelijk van de afmetingen uitgevoerd met vier of zes staanders. Het dak is op iedere plek in jouw tuin te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat het water goed wordt afgevoerd, wordt er afwatering voorbereid in twee of meer staanders.

  • GEVELMONTAGE

Wanneer je voor gevelmontage kiest wordt het lamellendak met één zijde tegen de gevel geplaatst. Door de montage aan de gevel worden aan deze zijde geen staanders geplaatst. Ook bij gevelmontage wordt er afwatering voorbereid in alle staanders, zodat het water goed wordt afgevoerd.

  • GEÏNTEGREERD OF OPBOUW

Het lamellendak kan ook worden geplaatst op een bestaande bouwsituatie. Kies je voor het het montagetype integratie/opbouw dan wordt het lamellendak uitgevoerd zonder staanders.

UITBREIDINGSOPTIES

Als jij altijd buiten te vinden bent, dan mag een lamellendak zeker niet ontbreken op jouw terras of in jouw tuin. Ben je op zoek naar de ultieme buitenbeleving? Lamellendaken kunnen in veel gevallen uitgebreid worden met onder andere:
■ Een schuifbare glaswand
■ Een screen
■ Een schuifwand

Vond je dit artikel interessant? Je kan het zelf gemakkelijk delen.

Vraag een gratis offerte aan

Ga naar het offerteformulier

Bezoek onze showroom

Boek nu je afspraak